Eddigi ebédjeim alkalmával egyetlen olyan hely volt, ahol két-három falat után a teljes fogást ott kellett hagynom. Ez pár hónapja történt meg velem, és nem máshol, mint a Bank Center menzáján. Akkor elhatároztam, hogy soha többé nem megyek oda, most azonban kivételt tettem, hogy tudjak róla írni.
Ezt a menzát több okból is rossznak tartom. Az egyik, hogy ehetetlenek a leveseik, pedig azt én nagyon szeretem. Meleg víz tetején néhány csepp zsiradék, benne pedig zöldség és/vagy hús, de nem áll össze levessé, olyan mintha egy perce öntötték volna fel az előző napi maradékot meleg langyos vízzel. A második ok, hogy nagyon drágának tartom ahhoz a minőséghez képest, amit nyújt. Többször volt már olyan, hogy levest nem is ettem, csak egy rántott húst, sült krumplit és egy almapaprikát, és fizettem érte 1500 forint körül. Ráadásul még rossz is volt. A harmadik, hogy a választékuk sem megfelelő. Nagyon sok szárnyas étel van (legalább 4-5), nem szárnyas pedig max. 2-3, amiből 1-2 hal.
Ma is az egyetlen olyan ételt választottam, ami nem szárnyasból készült és nem is hal volt (habár sokáig gondolkodtam a cápa steaken, de végül itt nem mertem bevállalni). Ez pedig a sertés borda volt kreol módra. Remélem, náthás azért nem leszek tőle... A kreol mód, ha valaki nem tudná (én eddig nem tudtam) gombát, hagymát, paradicsomot jelent. Ezzel a résszel nem is volt baj, engem csak az zavart, hogy nem együtt készült a hússal, hanem egy natúr bordára öntötték rá ezt a raguszerű cuccot, így a hús nem vett át semmit az ízekből. Rizzsel kértem, ami szokás szerint (más éttermekre is igaz) teljes mértékben ízetlen volt, ezen segített viszont a húsra öntött kreolszaft. Savanyúságnak ettem még egy almapaprikát, és habár most otthagyni nem kellet az egészet, finom egyáltalán nem volt, pláne nem 400 forinttal drágábbért (1200.- Ft), mint tegnap a Klassz étteremben.