Ma az Éhes Proletár egész csapata együtt ebédelt - a Box utcában.
Na nem a Hungaroringen, hanem a Bajcsy-Zsilinszky úton, Kovács Kokó István kedvenc éttermében.
Menüt ettünk, amely az egyszerű (és az edébeltetős vedéglőken vélhetően épp ezért oly népszerű) francia hagymalevessel indított. Ami nem is lett volna olyan rossz, legalábbis ha a tekitélyes mennyiségű zsírréteget tekintjük a leves tetején, ami tanusítja, hogy az alaplé nem zacskóból hanem kétségkívül kiadós, zsíros húscafatokból készült. A szakács ugyanakkor talán a hagyma száraz héját kihagyhatta volna a levesből. Bár az Éhes Farkasnak mindig jó az étvágya, ezt a falatot azért csak kirakta a tányér szélére.
Másodiknak tejfölös-sajtos-citromos sült hal volt, krumplipürével. Amiben a halat borító sajtos-tejfölös-citromos szósz kifejezetten kellemes volt, az élvezetet ugyanakkor kicsit zavarták a krumplipürében hersegő, kicsit nyers krumplidarabkák.
Összességében nem volt rossz ebéd, egy menütől nem várunk el sokkal többet, bár a környékbeli helyek azért 1080 forintért előfordul, hogy jobbat kínálnak (lásd például - nomen est omen - az Éhes Proletár egyik kedvencét, a Klassz éttermet).
Ha pontozni kellene, tíztből hat pontot kapna. Különösen, hogy a hely egyik specialitása, az adidas márkejelzésú szalvéta helyett (amin nemrég még rendszeresen kollektíve derülhetett a kedves vendégsereg) ezúttal egy unalmas sárga papírdarabba kellett töröjük a szánkat.